注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

零售创新,创新那些事儿,SPSS,VBA

零售创新

 
 
 

日志

 
 
关于我

新浪微博,零售创新 研究经理,数据分析师 希望和市场研究和零售业的同事共同进步! 本博客发表的都是免费或试用的资料,如果有版权问题请发邮件wangli12a@163.com联系删除。 spss excel vba blog

网易考拉推荐

大学英语精读第2册 第4课 课后阅读补充  

2009-01-22 11:01:18|  分类: 英语 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
北京工商大学   专升本  会计学专业   大学英语2  电子版复习课件   整理:王和平
QQ 359076395   如果有发现错误或补充请联系我.谢谢大家   所有资料http://wangli12a.blog.163.com 都可以下载


READING ACTIVITY
Read The following paragraph and answer the questions that come after it:
    After lunch Diane took her bike and sneaked(溜) quietly into the yard. She moved carefully to the plot of soil under the tree in back of the house as she checked to see that nobody watched her. She leaned her bicycle against the tree and bent down. All around dark clouds rumbled. Digging swiftly in the hot earth she made a small hole and in a moment took a wrinkled ten-dollar bill from her pocket. After she slipped the money into the ground and covered it, she breathed deeply and smiled. She was goad that was over! Now no one would find it or know how she got it. Certainly it would be there later when she wanted it.
1. Diane is probably
a. a girl of 10 to 14 years old.
b. a young mother
c. child of three or four.

2. As for the money, Diane probably
a. got it as a gift from her father.
b. earned it.
c. got it in a suspicious way.

  3. This event probably took place.
a. on a snowy winter afternoon.
b. before a summer rainstorm.
b. one night in March.

4. After she hid the money, Diane felt
a. very guilty and sorry.
b. relieved
c. that someone had seen her.

Diane must be a 10-14 year old girl, judging from her actions and thoughts. She made sure that no one watched her when she sneaked into the yard, dug in the earth, and slipped the money into the hole. From this we can guess she got the money in a very suspicious way. And the description of Diane's breathing deeply and the statement "she was glad that was over" indicate that she felt greatly relieved after she had hidden the money. Next, when did this event take place? This doesn't seem to be mentioned at all. But the noisy, "dark clouds" and "the streak of yellow" -it is lightning, surely - suggest that a storm was coming; and "how earth" suggests the summer. Besides, Diane went out after lunch. So this event must have taken place before a summer rainstorm.
You may have found that none of the answers are stated in exact terms. They are supplied based on the evidence or hints given in the paragraph. And the process by which we use evidence or hints to gather information is known as "inferring" (推论).

Skill: Reading Comprehension Skill III
-- Making Inferences While Reading

Making inferences while reading is a very important reading skill. It helps you not only to understand better but also to appreciate more fully what you read.

Psassage
The following is taken from the autobiography of Richard Wright (1908-1960),a famous black American writer. Read it carefully and try to use inference skills mentioned above to answer the questions that come after the selection.
Words to Know
Series  系列

Negro  黑人

Disgust  厌恶

Flight  楼梯的一段

Attitude  态度

Punch  使劲敲,猛击

Impatient  急躁的

Typewriter  打字机

Optical  光的,眼的,视力的

Mail  邮件

Sake  缘故,理由

rob   抢动,使丧失

thunder  吼叫

worthy   值得的,配得上的

Black Boy
(1)I held a series of jobs for short periods, quitting some in disgust, being fired from others because of my attitude, my speech, or the look in my eyes. I was no nearer than ever to my goal of saving enough money to leave town. At times I doubted if I ever could.
One jobless morning I went to my old classmate, Griggs, who worked for a Capitol Street jeweler(珠宝商). He was washing the windows of the store when I came up to him.
"Do you know where I can find a job?" I asked.
He looked at me with scorn.
"Yes, I know where you can find a job," he said, laughing.
"Where?"
"But I wonder if you can hold it," he said.
"What do you mean?" I asked. "Where's the job?"
"Take your time," he said. "Dick, you've been trying to keep a job all summer, and you can't. Why? Because you're impatient. That's your big fault."
"Well," I said, eagerly encouraging him to continue.
He grew serious, "There's an optical company(眼镜公司) upstairs, and the boss is a northerner from Illinois. He wants a boy to work all day in summer. Mornings and evenings in winter. He wants to start a colored boy in the optical trade. You know algebra, and you'd be good at this. I'll tell Mr. Crane about you and get in touch with you."
    "Do you suppose I could see him now?" I asked.
"For God's sake, take your time!" he thundered at me.
()"Maybe that's what's wrong with Negroes," I said. "They take too much time. I don't want a job sweeping floors. I plan to make something of myself!"
I thanked him and left. After a week I gave up hope. Then one afternoon Griggs came to my house.
"It looks as if you've got a job," he said. "You're going to have a chance to learn a trade. But remember to keep your head(保持镇静). Remember you're black; you're working for Whites. You start tomorrow."
"What will I get?"
"Five dollars a week to start with; they'll raise you if they like you," he explained.
My hopes grew. I would have a chance to learn a trade. And I need not give up school. I told him I would take the job, that I would be humble and respectful to Whites. "You'll be working for a White Yankee(北方佬), and you'll have to try really hard to get along," he said.
()The next morning I was outside the office of the optical company long before it opened. I was reminding myself that I must be polite, must think before I spoke, must think before I acted, must say "yes, sir or no, sir," that I must behave myself so that White people wouldn't think that I thought I was so good as they. Suddenly a White man came up to me.
"What do you want?" he asked me.
"I'm reporting for a job, sir," I said.
"O.K. Come on."
I followed him up a flight of steps and he unlocked the door of the office. I was a little nervous, but the young White man's  manner put me at ease, and I sat and held my hat in my hand. A White girl came in and began punching the typewriter. Soon another White man, thin and gray, entered and went into the back room. Finally, a tall, red-faced White man arrived, shot me a quick glance, and sat down at his desk. His brisk(敏捷的) manner told me he must be a Yankee.
"You're the new boy, eh?"
"Yes, sir."
"Let me get my mail out of the way, and I'll talk with you," he said pleasantly.
"Yes, sir."
()I even tried to keep the tone of my voice low, trying to rob it of any suggestion or overtone(暗示) of aggressiveness(咄咄逼人).
Half an hour later Mr. Crane called me to his desk and questioned me closely about my schooling, about how much mathematics I had had. He seemed pleased when I told him that I had had two years of algebra.
"How would you like to learn this trade?" he asked.
"I'd like if fine, sir. I'd like nothing better." I said. He was treating me so well, being so good to me.
He told me that he wanted to train a Negro boy in the optical trade; he wanted to help him, guide him. (5)I tried to answer in a way that would let him know that I would try to be worthy of what he was doing. This was the chance I'd been waiting for - a chance to learn a trade and make something of myself. After introducing me to the other people in the firm, Mr. Crane said, "Now boy, let's see how clean you can get this place... "

Exercise A
Choose the best answer for each of the following:
  1. Dick had quit some jobs because
a. he did not want to work for white bosses.
b. he did not like to work with white southerners.
c. he could not stand doing the low paying, unchallenging kind of work that was open to Negroes.
d. he was eager to leave town.

2. Dick had been fired from some jobs because
a. his employers thought he wasn't ambitious(有抱负的) enough.
b. he spoke quite a different language.
c. he thought only about ways of getting enough money.
d. his employers objected to his manners.

  3. Griggs' feeling was that
a. Dick shouldn't be in such a hurry.
b. Dick didn't really want a job
c. Dick wasn't suited to the type of work in the optical trade.
d. Dick was capable of finding a better job

  4. When Dick says, "Maybe that's what's wrong with Negroes. They take too much time", he means
a. Negroes fail to take immediate and resolute action and that's why they never get anywhere in the world.
b. it's utterly(完全的) wrong of Negroes to be so docile, taking whatever is offered them.
c. Negroes are content with what they are given and that's fatal mistake they have made.
d. None of the above.

5. Waiting outside the office the next morning, Dick decided
a. to hide his real feelings.
B. to prove the was as good as white people.
C. to speak before he thought.
D. to say "yes, sir" t all the questions he might be asked.

  6. All the people in the office except the young white man
a. appeared never to have seen a black boy in the office before.
b. ignored him.
c. were particularly anxious to make him feel at home.
c. were deliberately rude to him.

7. On the very first meeting, Dick's future employer seemed
a. relaxed but formal.
b. easy-going (随和的) and very friendly.
c. rather embarrassed by Dick's presence.
d. in a hurry and concerned with business matters.

8. When Dick said, "I'd like nothing better," he was
a. being humorous.
b. just trying to be polite.
c. saying what he honestly felt.
e. trying to please Mr. Crane.

9. From the end of the passage we know
a. Mr. Crane would train Dick in real earnest.
b. Mr. Crane wanted an office boy.
c. Dick finally got a job he liked.
d. Mr. Crane would give Dick higher pay than he had promised.

  10. From this passage we know that Dick.
a. felt indignant at the way Negroes were treated.
b. was eager to begin his career by learning a trade.
c. thought much of his education, hoping to keep up schooling at any cost.
d. all of the above.

Exercise B
Translate into Chinese the underlined sentences in the passage.


GUIDED WRITING
PART I
Skill: Combining Sentences with Subordinating Conjunctions or Relative Pronouns
Like coordination, proper subordination will also help you to expand your sentence so as to achieve emphasis and variation. Combine the following short sentences so that they run smoothly and coherently. Subordinate where necessary.
In the United States there is a belief. It goes that people are rewarded for working, producing, and achieving. Many people believe that there is equality of opportunity. It allows anyone to become successful. This belief is illustrated by stories written by a nineteenth- century American novelist, Horatio Alger. He wrote about the "American Dream". In his stories he described poor people. They became rich because of their hard work, honesty, and luck. The stories reinforced the idea. The idea is that all individuals, no matter how poor, were capable of becoming wealthy as long as they were honest and hard-working. For many Americans, however, Horatio Alger's "rags-to-riches" stories do not represent the reality of opportunity. Many poor immigrants were able to become rich. They came to the United States in the nineteenth and twentieth centuries. Today, however, the poor generally do not rise to the middle and upper classes. That is why the "American Dream" is now described as a myth.

PART II
Paragraph Writing
Directions: Write a paragraph of 120-150 words explaining why the young man in the story refused to take the teaching post. The following questions may serve as a guide.
  1. What was the young man's impression of the headmaster?
  2. Did they share the same views on education?
  3. How many subjects was the young man expected to teach?
  4. What would he be required to do on Saturday afternoons?
  5. How much would he be paid?
  6. Who would be his real boss?

SUPPLEMENTARY READING IN POPULAR SCIENCE
A Star Is Born
There have been theories of how stars came into being, but now scientists have actually seen the birth of a new star.
Words to Know
Theory  理论

Compact  密集的;紧凑的

Type  类型

Collapse  崩塌

Predict  预言;预测

Hydrogen  氢

For the first time ever, scientists have taken pictures of a baby star, or protostar, developing in the Milky Way(银河系). These pictures confirm the scientists' theory of how a star is born and matures.
Scientists had believed that new stars are formed inside clouds of gas and dust, explains Thomas Kuiper, an American astrophysicist(天文物理学家). Gravity, the force that attracts objects to one another, pulls some of the gas and dust particles together into a compact ball, the protostar.
Until now, scientists had found the clouds around the star so thick that they couldn't see inside. But two groups of scientists took pictures of this new star, using radio telescopes. These telescopes gather and focus radio waves, a type of energy emitted from some objects in space, using large antennas(天线).
As the scientists had predicted, the images show gas and dust collapsing into this baby star, which is now 150,000 years old. (That's young for a star, which can "live" for billions of years)
"Now we have some real evidence to confirm our theory of star creation," Kuiper says.
Scientists will continue to watch the new star as it matures and becomes hotter and more compact. Kuiper predicts that the rest of the gas cloud will either collapse into the star or blow away. Then, in a few million years, hydrogen atoms inside this star will start to fuse(combine) and give off light energy. When that happens the star will begin to glow.

Answer the following questions:
  1. What is a protostar?
  2. In what way are the pictures taken of the protostar valuable to the scientists?
  3. What apparatus did the scientists use to take pictures of the protostar?
  4. How old is the new star?
  5. What prediction does Kuiper make about the new star?
READING  ACTIVETY
Exercise A
1.c  2.d  3.a  4.a  5.a  6.b  7.d  8.c  9.b  10.d
Exercise B
1.     I held a series of jobs for short periods, quitting some in disgust, being fired from others because of my attitude, my speech, or the look in my eyes.我曾干革命过一系列工作,可都为期很短,有些是我愤然辞去不干的,有时则是由于我的态度、我的言词或是我的眼神而被解雇的。
2.     “Maybe that’s what’s wrong with negroes, ” I said.“They take too much time.”“黑人的毛病可能就出在这里,”我说,“他们太不着急了。”
3.     The next morning I was outside the office of the optical company long before it opened. I was reminding myself that I must be polite, must think before I spoke, must think before I acted, must say“yes, sir or no, sir,”that I must behave myself so that white people wouldn’t think that I thought I was so good as they.第二天上午,眼镜公司还没开门,我就早早地候在外面了。我不住提醒自己要有礼貌,开口前要先动动脑子,要三思而行,要说“是,先生,”或“不, 先生”;要举止得当,不能让白人们觉得我自以为跟他们一样行。
4.     I even tried to keep the tone of my voice low, trying to rob it of any suggestion or overtone of aggressiveness.我甚至竭力压低嗓门,尽量不让语调中还有丝毫咄咄逼人的口吻。
5.     I tried to answer in a way that would let him know that I would try to be worthy of what he was doing.我在回答时竭力要让他知道,我将竭尽全力,决不辜负他的栽培。
  评论这张
 
阅读(6082)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017